Belangrijke informatie
bij het aanschaffen van
een mobiele Airco.

Op deze pagina

Aantal nodige BTU (koelvermogen) voor thuis kunnen inschatten.

Een mobiele airco heeft een koelvermogen dat wordt uitgedrukt in BTU. BTU staat voor: British Thermal Unit. De British Thermal Unit is een eenheid van energie die gebruikt wordt in de Verenigde Staten. 

Per 1 m³ heb je ongeveer 136 BTU koelvermogen nodig. Als je een kamer hebt van 60m³, dan heb je dus een mobiele airco nodig met minimaal 8160 BTU. Koop je een mobiele airco met te weinig BTU voor jouw kamer, dan zal hij continu blijven koelen en niet het gewenste resultaat bereiken. De temperatuur zal dan niet genoeg dalen.

Naast de technische specificaties is het ook belangrijk om te weten hoe goed je ruimte is geïsoleerd, of je veel grote enkel/dubbel glas ramen hebt, en of er veel elektronische apparaten zijn die mogelijk nog meer hitte creëren.

Aansluiting mobiele airco

Het is van belang om rekening te houden met de plaats waar u de mobiele airco zou willen neerzetten, omdat hiervoor een stopcontact verreisd is. U kunt ongetwijfeld gebruik maken van een verlengsnoer, maar dit is vanzelfsprekend een minder fraai aanzicht. Fabrikanten raden het gebruik van een verlengsnoer ook af om de kans op brand te verminderen. Overweeg een plek alvast voor uzelf waar u de mobiele airco wilt plaatsen, voordat u een mobiele airco koopt.

Het verplaatsen van de mobiele airco

De Inventor Chilly is vrij gemakkelijk te verplaatsen omdat er wieltjes onder het apparaat zitten, maar wees wel voorzichtig want het zou zonde zijn om valschade op te lopen.

Het raamdoorvoer voor de mobiele airco

Mobiele airco’s zijn voorzien van een afvoerslang die naar buiten geplaatst moet worden. Als u deze slang naar buiten plaatst zult u merken dat het raam niet meer dicht kan. Wat is daarvoor de oplossing? Een raamafdichting voor de mobiele airco. U kunt een raamafdichting set aanschaffen voor uw mobiele airco, hierdoor is de opening van het raam afgesloten en houdt u de warmte, samen met de insecten buiten de deur. Bij airco-mobiel is raamafdichting set inclusief bij de mobiele airco inbegrepen